dimarts, 5 de juliol del 2011

A l'estiu el jardí segueix ben viu

El títol del post reflexa la conclusió que hem pogut treure durant fa sis dies (post particular) i avui.
En aquest cas serà un "post" curt, per tal de comentar les novetats i alguns detalls.


Les aus segueixen abundants, però diferents a les vistes fa una setmana.
Com que vam posar una mica de pipes a la menjadora, per tal d'atreure alguna que altre mallerenga. Aquestes han augmentat vertigionsament. S'han vist moltes mallerengues carboneres, moltes d'elles joves de l'any que ja venen a la menjadora sense els pares (hi ha un grup de 5 que es constant i dominant) o bé algunes poques que encara depenen totalment dels progenitors, demanant menjar insistentment des de els roures i els pins. A més, les mallerengues blaves també han estat més abundants i constants (no és díficil), s'han vist mínim 5 exemplars dels quals 2 o 3 exemplars joves de l'any. Pel que fa a les mallerengues emplomallades, s'ha vist la mateixa parella que fa una setmana que ha visitat la menjadora sense agafar-ne cap pipa (no saben pelar-les).  Comentar que els joves tant de mallerenga carbonera com de mallerenga blava es mostren molt curiosos al voltant de la finestra on es fan les observacions i s'acosten fins a 20cm de la teva posició, s'han vist abundosos excrements al forat de la casa (dalt de la finestra) on abans criaven els rat-penats.
Comentar també, que amb les pipes s'han tornat a costar els pica-soques blaus, però només s'han vist dos exemplars i amb una visita de no gaire durada.
Com a novetat, comentar que el cant de l'oriol és constant al jardí, tot i que no s'ha arribat a veure cap exemplar.
Els tudons segueixen l'incubació constant al pi pinyoner del jardí. A veure si les garses els deixen proseguir. Tenim ganes de veure els pollets demanant menjar!
Les tallaretes vulgars segueixen al jardí, aquest cop només s'ha avistat l'exemplar femella.
S'han localitzat dos raspinells vulgars molt actius.
I per últim, un fet destacable ha estat la visita de molts gaigs, un grup de 5 exemplars 2 d'ells polls cridaners, que han atret a mínim 4 exemplars més (mínim 9 exemplars), que han montat un gran escàndol al roure gran de dalt i entre les branques del pi gran. Es mostraven nerviosos i alhora juganers amb persecucions, crits per rebre menjar dels polls...    Al arribar a casa hem pensat amb la possibilitat de l'existència d'un mussol, rosegador... al roure, que tant atreuen als "Garrulus garrulus"

Pel que fa a la vegetació, tot segueix igual (creixement generós de molts dels roures, la moixera de guilla que cada cop fa veure més fruits i que sembla que s'ha adaptat molt bé, l'arç mostra brots arrugats però segueix amb un aspecte acceptable aquest any les seves llavors han fet crèixer plantons per tot arreu del jardí que hem tingut que anar arrencant...)


Ocells: Mallerenga blava, Mallerenga carbonera, Mallerenga emplomallada, Raspinell comú, Pica-soques blau, Oriol, Gaig, Tòrtora turca, Tudó, Garsa, Oreneta vulgar, Oreneta cua-blanca, Falciot negre, Ballester, Estornell vulgar, Pardal comú, Pardal xarrec, Tallareta vulgar, Tallarol capnegre, Gafarró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada