dilluns, 21 de maig del 2012

Menjadores a la nit

Aquesta entrada "extra" es fa en motiu d'enunciar que al posar la càmera de foto-trampeig enfocant les menjadores, a part de centenars de vídeos d'ocells també n'hi havia uns quants de nocturns protagonitzats per un grupet de rates de camp. S'enfilen a les menjadores com si res i accedeixen a tot el menjar. Realment no tenen una gran incidència sobre la quantitat de cacahuets, ja que després de dues setmanes encara en queden, però no és gaire agradable la seva incidència sobre les pipes o llavors.
Aquest fet demostra l'absència de rapinyaires nocturn de mida gran, almenys durant la primavera, al jardí. També demostra la poca utilitat que tenen els gats contra les rates, perquè passen uns quants gats pel jardí a diari, però les rates no semblen molt preocupades per no fer-se veure.
Les visites es concentren des de les 3 am fins les 4:30 am, tot i que també se'n veu alguna fora d'aquestes hores.
Tenim la sort de que d'aquí poc les menjadores deixaràn de funcionar fins la próxima temporada, i esperem que s'oblidin d'elles. Nosaltres no tenim gaires inconvenients en que unes quantes rates de camp rondin pel jardí (a veure si atrauen rapinyaires nocturns!), però no podem acceptar que acabin amb el menjar de les menjadores. Si veiem que el problema segueix instal·larem un cinturó de punxes a la menjadora per tal que no hi puguin accedir.

Un dels vídeos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada