dilluns, 6 de febrer del 2012

Entrada excepcional; fred rigurós

Aquesta última setmana ha fet un fred rigurós, però no hem pujat al jardí.
Dijous passat van caure uns 3cm de neu al jardí i ahir es va arribar a una mínima de -7,8ºC. Aquests freds comporten una important entrada d'ocells a les valls i a les menjadores, i és que ara és quan més important que mai mirar de proporcionar algun extra als ocells, que ho passen vertaderament malament.
Ahir, dia 5 de febrer, un familiar va pujar al jardí a omplir les menjadores i va veure clarament a almenys un pinsà mec, i a més comentava que era molt constant a la menjadora plana.  Va fer algunes fotos amb el mòvil, en les quals només es veu una taca "blanca-taronja".

No cal dir que mai haviem vist al pinsà mec al jardí, un fet ben díficil i extraordinari i un dels clars objectius a aspirar. Increíble!
Esperem que d'aquí cinc dies, quan hi pujem, encara hi estigui (díficil).

Comentar que diverses fonts indiquen una gran entrada de pinsans al prelitoral e inclús de túrdids amb observacions de tords ala-roigs en llocs poc habituals (per ex. a Tordera el dia 4) i de grives cerdanes per terres tarragonines, a més d'una entrada brutal de fredelugues per tot el país.
A seguir-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada